Οδηγίες Χρήσης

Το σύστημα AthensBikes μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από συνδρομητές – κατόχους προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας όσο και από περιστασιακούς χρήστες – κατόχους πιστωτικής κάρτας. Οι χρήστες μπορούν να προμηθευτούν από το Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου εντός της Τεχνόπολης.

Ωράριο Πωλητηρίου Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Χειμερινό ωράριο (15/10-15/4)
Τρίτη-Tετάρτη | Παρασκευή-Κυριακή: 10.00-18.00
Πέμπτη: 10.00-21.00

Θερινό ωράριο (16/4-14/10)
Τρίτη έως Κυριακή: 10.00-18.00

Κλειστά: Κάθε Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου, 
Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου,
28 Οκτωβρίου, 25 & 26 Δεκεμβρίου

*Το Πωλητήριο θα παραμείνει κλειστό 10 – 26 Αυγούστου. Προμηθευτείτε έγκαιρα την κάρτα σας για τα ποδήλατα AthensBikesγια ατέλειωτες καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του AthensBikes είναι η εγγραφή στην υπηρεσία.

Στην συνέχεια η χρήση του είναι απλή και σύντομη.

Η παραλαβή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου του AthensBikes, γίνεται με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ακολουθώντας τα ακόλουθα 3 βήματα:

  1. Επιλέγεις το ποδήλατο που επιθυμείς και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται το ποδήλατο. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.
  2. Εφόσον είσαι συνδρομητής – κάτοχος προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας, πλησιάζεις την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα χρήσης του AthensBikes στον αναγνώστη ακριβώς κάτω από την οθόνη.
  3. Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και το κοινόχρηστο ποδήλατο μπορεί να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην χρήση του AthensBikes μπορείτε να επικοινωνείτε με το κέντρο υποστήριξης της υπηρεσίας, στο τηλέφωνο 210 3475518.

Η επιστροφή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου του AthensBikes, γίνεται με ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο :

  1. Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης.
  2. Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει, εκπέμποντας χαρακτηριστικό ήχο.
  3. Επιλέγοντας το κατάλληλο πλήκτρο (YES/ΝΑΙ – NO/ΟΧΙ) δηλώνεις αν το κοινόχρηστο ποδήλατο που επέστρεψες είναι σε καλή κατάσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιώσου ότι το κοινόχρηστο ποδήλατο έχει αναγνωριστεί από το σύστημα και ασφαλιστεί στη θέση πρόσδεσης. Εάν για κάποιο λόγο το ποδήλατο δεν αναγνωρισθεί από το σύστημα, η κλειδαριά μετά από μερικά δευτερόλεπτα ανοίγει, το ποδήλατο δεν είναι πλέον ασφαλισμένο και παραμένει χρεωμένο σε σένα.