Τί είναι;

easybike generic2

 
To AthensBikes είναι μια υπηρεσία bikesharing, δηλαδή μια αυτοεξυπηρετούμενη υπηρεσία, που αφορά στη διάθεση ποδηλάτων δημόσιας χρήσης για βραχυχρόνια χρήση έναντι οικονομικού τιμήματος. Εξυπηρετεί ατομικές μετακινήσεις με κατάλληλο ποδήλατο για δημόσια χρήση από ένα σημείο (αφετηρία) προς ένα άλλο σημείο (προορισμό).

Το σύστημα μπορεί να εξυπηρετήσει πολίτες οι οποίοι μπορούν να εγγραφούν ως συνδρομητές και να διαθέτουν ειδική ηλεκτρονική κάρτα για να παραλαμβάνουν ποδήλατα αλλά και περιστασιακούς χρήστες όπου με την χρήση πιστωτικής κάρτας μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε ποδήλατα.

Η χρέωση για την χρήση του συστήματος είναι ανάλογη με τον τρόπο πρόσβασης και τον χρόνο χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες για τις χρεώσεις χρήσης του συστήματος μπορείτε να βρείτε εδώ.

Tο ποδήλατο σου επιτρέπει να κινηθείς με άνεση και οικονομία στον προoρισμό σου. Με την χρήση του βελτιώνεις την υγεία σου και συμβάλεις στην προστασία του περιβάλλοντος από ρύπους και θόρυβο. Μπορείς να κινηθείς σε σημεία όπου δεν πηγαίνει αυτοκίνητο, σταματάς εύκολα για ψώνια ή διασκέδαση σε σημεία της διαδρομής σου και απολαμβάνεις την διαδρομή σου με μοναδικό τρόπο.